3 piirin tapaaminen Ikaalisissa 10.10.2023

10.10.2023

Pirkanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen väkeä kokoontui Ikaalinen Spassa tiistaina 10.10.2023 upean syyssään siivittämänä. Tapahtuman suosio oli todella hyvä, koska paikalla oli runsaat 200 henkeä. Tapahtumaa isännöi Pirkanmaan kansallinen senioripiiri.

Tapahtuman avasi Pirkanmaan kansallisen senioripiirin puheenjohtaja Rainer Hirvonen.  Tapahtuman juontajana ja viihdyttäjänä mm runonlausuntaa esittämällä toimi näyttelijä Ahti Jokinen.

Senioriliiton terveiset paikan päälle toi Senioriliiton kesällä *Savonlinnassa valittu puheenjohtaja Kari Kantalainen. Karihan on tuttu monelle Pirkanmaan ajoiltaan.

Valtiovallan terveiset mukanaolijoille pienten teknisten pulmien jälkeen toi etäyhteyden kautta valtiosihteeri Laura Rissanen.

Liikunnan ja sen kautta hyvinvoinnin merkitystä läsnäolijoille kertoi värikkäästä ja ytimekkäästi UKK instituutin johtaja, lääjetieteen tohtori Tommi Vasankari. Vasankari kertoi uhkakuvista suomalaisten heikentyvästä yleiskunnosta. Hän kannusti pitämään huolta lahdesta parhaasta ystävästä, nimittäin jokaisen omista jaloista ja niiden lihaskunnosta. Käveleminen, muu liikkuminen ja esimerkiksi tuolilta ylösnousu tapahtuu jalkojen lihasvoiman avulla.

Hyvinvointialueiden toiminta ja terveyspalveluiden ttoiminta on jokaisen mielessä ja huulilla. Pirkanmaan hyvinvointialueen tilannetta ja suunniterlmia valotti hyvinvoinnin ja terveyden vastuuyksikön johtaja, ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen.


Pirkanmaan kansallisen senioripiirin puheenjohtaja Rainer Hirvonen (vas), edellinen liiton puheenjohtaja Anneli Taina ja Senioriliiton nykyinen puheenjohtaja Kari Kantalainen.
Valtiosihteeri Laura Rissanen
UKK instituutin johtaja, lääketieteen tohtori Tommi Vasankari.

Pirkanmaan senioriyhdistysten kuvataiteilijoiden näyttely on Ikaalinen Spa-rakennuksen 2. kerroksessa. Tauluja voi myös ostaa omaksi, mikäli hinta on mainittu. Ostaja saa taulun mukaansa, kun maksaa sen vastaanoton kassalle.

Klikkaa alla olevia kuvia, niin kuvateksti tulee näkyviin.