Vuoden 2016 tapahtumia

Klikkaa sinistä otsikkoriviä, niin näet lisää kuvia tapahtumasta.

Piirin syyskokous Kangasalla 15.11.2016.

Järjestelyvastuussa oli Kangasalan kansalliset seniorit ry ja kokouspaikkana Suoraman seurakuntakeskus. Ennen kokouksen alkua Anneli Taina kertoi, kuinka Kansallinen senioriliitto osallistuu Suomi 100 vuotta juhlavuoden viettoon.
Kangasalan yhdistyksen pj Jukka Mäkelä toivotti osallistujat tervetulleiksi. Lisäksi kuulimme kunnan ja seurakunnan tervehdykset. Kulttuuriosuudessa näimme ja kuulimme tanssi- ja musiikkiesityksiä. Vuoden senioriksi valittiin Sirkka Juva.

Sääntömääräisen syyskokouksen puheenjohtajaksi valittiin Jukka Mäkelä ja sihteeriksi Kaarina Holmroos. Kokouksessa hyväksyttiin toiminta- ja taloussuunnitelma vuodelle 2017. Päätettiin yksimielisesti esittää Anneli Tainaa seuraavaksi Senioriliiton puheenjohtajaksi. Valittiin piirihallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2017 Sirkka Juva ja valittiin hallituksen jäsenet.
Järjestelyt toimivat hyvin ja kokous oli yksimielinen.

Hyvä Ikä 2016 - tapahtuma

Hyvä Ikä-messutapahtuma järjestettiin 20. – 21.10.2016 Tampereen Messu ja Urheilukeskuksessa. Tapahtumassa oli esillä ikääntymiseen, hoivaan ja aktiiviseen seniorielämään liittyvää tarjontaa. Sai kokeilla laitteita, kuunnella luentoja, osallistua paneelikeskusteluihin, keskustella esittelijöiden kanssa tai muuten vaan tutustua messutarjontaan.
Kansallinen senioriliitto ry oli varannut 2m x 1m omaa esittelytilaa. Järjestelyistä vastasi Pirkanmaan kansalliset seniorit ry. Esittelystä vastasivat Ylöjärven, Lempäälän ja Pirkkalan seniorit.  

Pirkanmaan kansallinen senioripiiri ry 40 vuotta

Merkkipäivää vietettiin yhdessä Pirkkalan kansalliset seniorit ry:n kanssa 20.10.2016. Ohjelma alkoi piirin uuden lipun naulaus- ja vihkimistilaisuudella kunnan valtuustosalissa. Vihkimispuheen piti Kenttärovasti Sauli Keskinen.

Juhlat jatkuivat kirkon seurakuntasalissa. Ohjelmassa oli puheita, huilumusiikkia, kvartettilaulua, kuorolaulua ja urkumusiikkia. Juhlapuheen piti Kansallinen senioriliitto ry:n puheenjohtaja Tapani Mörttinen. Ansioituneille senioreille jaettiin ansiomerkit ja juhlassa tietenkin nautittiin lounas ja juotiin kakkukahvit. Mukana oli noin 130 senioria.

Kolmen piirin tapaaminen Raumalla.

Pirkanmaan , Satakunnan ja Varsinais-Suomen kansallisten senioripiirien yhteinen kolmenpiirin tapaamisjuhla vietettiin Raumalla  Rauma-salissa 10.10.2016.

Juhlayleisön toivotti tervetulleeksi ja avaussanat lausui piirin puheenjohtaja Liisa Luomanen.

Rauman kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kaupunginjohtaja Kari Koski.

Juhlaesitelmän piti professori Helena Ranta, aiheenaan ”Olosuhteet pakolaisten lähtömaassa”.

Toisessa esitelmässä kuulimme maahanmuuttoviraston apulaispäällikön Raimo Pyysalon esitelmän pakolaispolitiikasta.

Kansallisen senioriliiton tervehdyksen juhlaan toi liiton puheenjohtaja Tapani Mörttinen.

Kulttuuriannista vastasivat: seniorisoittajat, ILO-trio, senioritanssijat sekä kuulimme ”raumlaine jaaritus”-esityksen.
Ruumiin ravintona nautimme  tulokahvien lisäksi ruokatauolla  ”laploosia” ja väliajalla pullakahvit.

Varsinais-Suomen piirin varapuheenjohtaja Jarmo Helttula toivotti seniorit tervetulleiksi Turkuun v.2017.

Päätössanojen jälkeen laulettiin vielä Satakunnan laulu. Näin oli tilaisuus päättynyt.

Piirin kirkkopyhä Ruovedellä.

 Pirkanmaan kansallisen senioripiirin kirkkopyhää vietettiin 18.9.2016 Ruovellä. Tilaisuus alkoi klo 10 pidetyllä jumalanpalveluksella Ruoveden 1778 valmistuneessa kirkossa. Kirkko tunnetaan myös Sofia Magdalenan kirkkona. Jumalanpalveluksessa saarnasi seurakuntapastori Ville Vauhkonen avustajanaan rovasti Samppa Asunta.
 Messun jälkeen siirryttiin 14.8.2016 vihittyyn uuteen Aatos seurakuntataloon, missä aluksi nautimme maukkaan keittolounaan ja lopuksi vielä kakkukahvit.
 Ruokailun jälkeen seurasi ohjelman ”kulttuuriosuus”, jossa tervehdyssanojen jälkeen esiteltiin Aatos, kuultiin laulua ja lausuntaa.
 Lopuksi piirin puheenjohtaja kiitti Ruoveden yhdistystä hyvin järjestetystä juhlasta. Järjestelyt toimivat hyvin, vaikka tilaisuuteen osallistui n. 170 henkilöä ja tilat on mitoitettu n. 120 henkilölle.

Vuoden 2017 kirkkopyhä on Virroilla.

Piirin liikuntapäivä 10.5.2016

Piirin liikuntapäivää vietettiin aurinkoisen sään vallitessa Seitsemisen kansallispuistossa. Tilaisuuteen osallistui yli 200 henkilöä.
Kokoontumisen ja tulokahvien jälkeen kuulimme esitykset Seitsemisen toiminnasta ja liikunnan merkityksestä ikäihmisille, sekä tutustuimme Luontokeskuksen näyttelyihin.
Ruokailun jälkeen siirryimme autoilla (muutamat kävellen n. 7,5 km) Koveron perinnetilalle. Täällä meille esiteltiin kruununmetsätorppa ja sen pihapiirin rakennukset ja toiminta.

Lopuksi oli halukkailla mahdollisuus vielä kiertää n. 1,8 km:n Aarnipolku aarnimetsäalueella.

Piirin keilakisa 27.4.2016

Senioripiirin keilakisa käytiin Valkeakoskella 27.4.2016. Kilpailu oli tarkoitettu vain Pirkanmaan piirin jäsenyhdistysten jäsenille.
Kisojen järjestelyistä oli vastuussa Nokian Kansalliset Seniorit ry. Kilpailun johtaja oli Ilpo Kauranen.

Osallistujia kilpailussa oli 21 henkilöä, 15 miestä ja 6 naista. Kilpailun tulokset on nähtävissä tästä linkistä.

Matka Portugaliin 12. – 19.4.2016

Piirin järjestämä matka suuntautui Lissaboniin ja  Portoon. Molemmissa kaupungeissa vietimme 3 yötä ja tutustuimme kaupunkeihin ja niiden ympäristöjen nähtävyyksiin. Kaupunkien välisen matkan (n. 2 x 300 km) taitoimme pikkubussilla. Menomatkalla tutustuimme mm. Coimbran v. 1290 perustettuun ja v. 1537 pysyvästi Coimbraan sijoitettuun yliopistoon ja paluumatkalla erityisesti katolisen maailman tärkeänä pyhiinvaelluspaikkana tunnettuun Fátiman pikkukaupunkiin.
Matkalla näimme osan Portugalia, mutta paljon jäi vielä näkemättä. Sää ei suosinut matkaamme, mutta se ei lannistanut matkailuintoamme. Mukana reissulla oli 21 senioria.

Senioriliiton 45-vuotissyntymäpäiväristeily

Risteily oli 9. - 10.2.2016 Helsingistä Tallinnaan ja takaisin. Risteilyn ensimmäisenä päivänä oli illallinen laivan ravintolassa ja juhlatilaisuus laivan yökerhossa.
Pirkanmaan senioripiirin alueelta risteilyyn osallistui noin 160 henkilöä.

 

 

Piirin kevätkokous Virroilla

Piirin kevätkokous pidettiin 17.3.2016 Virroilla, v.1892 valmistuneessa Marttisen vanhassa pappilassa. Maukkaan lounaan jälkeen oli Virtain seniorit ry:n puheenjohtajan tervehdyssanat ja sitten tunnin mittainen ohjelmallinen osuus.

Kevätkokouksessa hyväksyttiin toimintakertomus, käsiteltiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus piirihallitukselle ja muille vastuullisille.

Kokouksessa oli edustettuna 14 paikallisyhdistystä.

Vuoden seniori ja piirin puheenjohtajaksi 2017 valittu Sirkka Juva sekä Senioriliiton puheenjohtajaehdokkaaksi valittu Anneli Taina.

Esittelypaikka valmiina.

Piirin uusi lippu ensimmäistä kertaa käytössä 40 vuotisjuhlassa.

 

 

 

 

Näyttämö valmiina - juhla voi alkaa!

 

 

 

 

 

Ruoveden kirkko eli Sofia Magdalenan kirkko.

 

 

Tulokahvit Seitsemisellä


 

Keilakilpailijat "lähtöviivalla".
Portugalissa
Tallinnassa

 

 

 

 

Virroilla