Vuoden 2018 tapahtumia

Klikkaa sinistä otsikkoriviä, niin näet lisää kuvia tapahtumasta.

Puheenjohtaja ja hallitus vaihtuvat.

Hallitusten vaihtokokoukset pidettiin 4.12.2018 Tampereella Finlaysonin Palatsissa. Uusi hallitus piti järjestäytymiskokouksen ja entinen toimikautensa päätöskokouksen. Uusi puheenjohtaja ja hallitus ottavat vetovastuun piirin toiminnasta vuoden alusta 2019. Sääntöjen mukaan toimikausi on kalenterivuosi.

Yhteisessä tilaisuudessa kukitettiin erovuorossa oleva piirin puheenjohtaja ja hallitus toimihenkilöineen kiitospuheiden saattelemana.
Yhteisen hallitustenvaihtolounaan aikana keskusteltiin vilkkaasti piirin tulevasta toiminnasta.

Syyskokous Hämeenkyrössä.

Sääntömääräinen syyskokous pidettiin 20.11.2018.
Ilmoittautumisen ja tulokahvien jälkeen seurasi ohjelmallinen osuus. Jossa kuultiin puheita, tervehdyksiä ja musiikkia.

Varsinaisessa syyskokouksessa mm. hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja vahvistettiin talousarvio. Äänestäen valittiin piirille uusi puheenjohtaja. Aluejaon perusteella valittiin hallituksen jäsenet. Käsiteltiin muut sääntöjen määräämät asiat.
Hyvin sujuneessa kokouksessa oli 66 jäsentä, joista 45 oli virallisia kokousedustajia.
Marja Civill on tehnyt yhteenvedon tilaisuudesta. Kirjoitus tästä.

Kulttuurijuhla Tampereella.

Kolmen kansallisen senioripiirin (Pirkanmaa – Satakunta – Varsinais-Suomi) kulttuurijuhlaa vietettiin 8.10.2018 Tampereella hotelli Rosendahlissa. Osallistujia juhlassa oli yli 400. Monipuolisessa ja korkeatasoisessa ohjelmassa oli musiikkia, lausuntaa, puheita, juhlaesitelmä … Myös valtiovallan tervehdyksen saimme juhlaan. Ohjelman kokonaisuudessaan näet galleriasta. Hengen ravinnon lisäksi myös ruumis ravittiin aamupalalla, lounaalla ja kahvilla. Tuote-esittelyihin oli mahdollisuus tutustua väliajoilla.

Juhlayleisö sai myös komennon tulla Poriin v. 2019 vastaavaan tilaisuuteen, järjestelyvuorossa on Satakunnan piiri.
Juhla päättyi yhteislauluna laulettuun Pirkanmaan maakuntalauluun.

Piirin kirkkopyhä Orivedellä.

Piirin kirkkopyhää vietettiin Orivedellä 23.9.2018. Mukana tilaisuudessa oli yli 100 vierasta. Oriveden yhdistys oli laatinut kirkon esittelyn ja messun lisäksi kattavan ohjelman, mihin kuului yhdistyksen puheenjohtajan tervetulotoivotukset, kaupungin tervehdys, musiikkia ja runonlausuntaa. Myös ruumiin ravitsemisesta oli huolehdittu keiton ja kakkukahvien voimalla. Juhlava tilaisuus.

Piirin liikuntapäivä

Liikuntapäivää vietettiin 15.5. Valkeakosken Sääksmäellä. Kokoontumispaikkana oli alunperin n. 1500 luvun paikkeilla valmistunut kirkko. Kirkossa vietetyn tuokion jälkeen joukko jakaantui ohjeiden mukaan kolmeen ryhmään, jokaisen oman kunnon ja mielenkiinnon mukaan. Ryhmien reitit olivat n. 0,7 – 2,5km mittaisia ja hyvin opastettuja kävelyreittejä. Kävelyn jälkeen oli ruokailu ja sen jälkeen vielä ”puistokonsertti” kahvitarjoiluineen. Valkeakosken yhdistys vastasi järjestelyistä ja oli todella panostanut järjestelyihin. Tilaisuus oli hyvin organisoitu ja onnistunut. Kaunis sääkin hemmotteli n. 170 henkilön osallistujajoukkoa.

Piirin keilakisa.

Piirin keilamestaruudet ratkottiin 24.4.2018 Valkeakosken keilahallissa. Järjestelyistä vastasivat Akaan kansalliset seniorit ja Valkeakosken keilahalli. Kilpailun johtajana toimi Martti Nykänen.

Osanottajia oli yhteensä 19 neljästä eri yhdistyksestä: Pälkäne 10, Valkeakoski 4, Akaa 4 ja Mänttä-Vilppula 1 osanottaja. Yhdistyksiä Pirkanmaan piirillä on 17.

Kilpailun tulokset näet tästä.

Sääntömääräinen kevätkokous

Piirin kevätkokous pidettiin 12.4.2018 Akaan seurakunnan seurakuntatalossa. Ilmoittautumisen ja tulokahvien jälkeen oli ohjelmallinen osuus. Ohjelmassa kuultiin tervetulotoivotusten jälkeen esitelmä Ikäneuvo-hankkeesta, Senioriliiton-, Akaan kaupungin- ja Akaan seurakunnan tervehdykset sekä musiikkiesityksiä.

Kevätkokouksen puheenjohtajaksi valittiin Martti Nykänen ja sihteeriksi Kaarina Holmroos.

Kevätkokouksessa mm. hyväksyttiin toimintakertomus, käsiteltiin ja vahvistettiin tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus piirihallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Kokouksessa oli edustettuna 16 paikallisyhdistystä, joista 45 virallista edustajaa sekä 12 läsnäolo- ja puheoikeuksin..

Hallitusten vaihtokokoukset Finlaysonin Palatsissa. Mukana tilaisuudessa 20 henkilöä.
Sääntömääräinen syyskokous pidettiin 20.11. Kansankulttuurikeskus Heiskan tiloissa. Mukana oli 66 jäsentä, joista 45 virallista edustajaa.
Kolmen kansallisen senioripiirin kulttuurijuhla Tampereella 8.10.2018.
Kirkkopyhävieraita kirkon edessä.
Kokoontumispaikkana Sääksmäen kirkko.
Keilat kaatuivat kolisten, kun piirin mestaruuksia ratkottiin.
Puhetta johti Martti Nykänen ja sihteerinä toimi Kaarina Holmroos.