Vuosi 2023

Pirkanmaan Kansallisen Senioripiirin matka Italian Toscanaan

Pirkanmaan Kansallisen Senioripiirin matkalle Italian Toscanaan osallistui jäseniä, Lempäälästä, Tampereelta ja Valkeakoskelta. 

Tukikohtana meillä oli pieni kylpyläkaupunki Chianciano Therme. Majoituimme San Remossa pieneen Hotel Sanremo perhehotelliin, jossa meitä matkatoimisto Albatrossin asiakkaita oli 35 henkilöä. Palvelu oli erinomaista neljän ruokalajin illallisineen. 

Illanvietot huipentuivat omistajan bändin hulppeasta musiikista nauttimiseen. Aamuisin matkasimme bussilla eri Toscanan kohteisiin. Pieniin kukkulakaupunkeihin mm. Siennaan, Cortonaan, San Chimignanoon ja Arezzaan ja niiden upeisiin katedraaleihin, taideaarteisiin, kapeisiin kujiin, herkuttelimme paikallisissa lounasravintoloissa ja ihailimme sypressien täyttämiä kumpuilevia maisemia. 

Tutustuimme Sant'Antimon munkkiluostariin, jossa munkit pysyttelivät piilossa. Viinitilavierailu viineineen ja palanpainikkeineen oli ikimuistoinen. Sieltä tarttui monen mukaan tuliaiset kotiin. 

Kävelykilometrejä kertyi reissussa runsaasti, joten kuntokin koheni. Ainoana vapaapäivänä neljä golffaria matkusti pelaamaan Lamborghinin Golf Clubille. Jo nimenkin takia se oli koettava. 

Toscanan matka- oppaanamme oli ihastuttava ja ammattitaitoinen Italiassa asuva Merja Alm.


Klikkaa kuvia, niin näet myös kuvatekstin.