Kevätkokous Pälkäneellä 25.3.2015

Yhteenveto kokouksesta:

Pälkäneen senioriyhdistys oli luonut ohjelmallisesti mielenkiintoisen ja järjestelyiltään onnistuneen tilaisuuden Keltaisessa talossa eli entisessä Pälkäneen Nuijan talossa.

Tilaisuuden tervehdyssanat aloitti yhdistyksen puheenjohtaja Sirpa Pyrhönen astelemalla salin takaosasta hattu päässä ilmoittaen runollisesti ”Kun tulen vanhaksi minä pukeudun violettiin ja punaiseen hattuun” (Varoitus, kirj. Jenny Joseph, suom. Alice Marin). Runon jälkeen hän kertoi Nuijan talon monipuolisesta historiasta sekä toivotti läsnäolijat tervetulleiksi Pälkäneelle ja syyskokoukseen.

Runoutta seurasi jatkossakin yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Helinä Löfroosin esittämän runokoosteen muodossa.

Pälkäneen kunnanjohtaja Janita Koivisto valotti aluksi Pälkäneen historiaa Kostianvirran taisteluista ja kunnan vaakunan kukon taustoista nykyiseen vireään kuntaan, jonka vajaan 7000 asukkaan määrä tuplaantuu kesäisin kesäasukkaiden myötä. Liikuntahalli ja senioritalo ovat lähiajan hankkeita, kuntaliitosasiaa selvitellään ja SOTE askarruttaa.

Ohjelmaosuuden lopetti jutustelullaan ja lauluillaan Pälkäneen oma trubaduuri Aimo Kokkola, jonka johdolla yleisö myös lauloi Pirkanmaan maakuntalaulun.

Piirin puheenjohtaja Sirkka Juva avasi varsinaisen kokouksen ja kiitti Pälkäneen yhdistystä hyvistä järjestelyistä.

Kevätkokouksessa puhetta johti Jarkko Pihkala ja sihteerinä oli piirin sihteeri Kaarina Holmroos. Kokouksessa oli virallisia ja muita osanottajia 16 yhdistyksestä yhteensä 75 henkilöä. Kokous hyväksyi vuoden 2014 toimintakertomuksen ja vahvisti vuoden 2014 tilinpäätöksen, molemmat sellaisenaan, sekä myönsi vastuuvapauden piirihallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Vaalitoimikunnan esityksestä valittiin piirin vaalitoimikuntaan puheenjohtajaksi Ilkka Salonen Tampereen yhdistyksestä ja jäseniksi Liisi Salonen Mäntän ja Vilppulan yhdistyksestä sekä Jorma Sinisalo Ylöjärven yhdistyksestä.

 

 

 

 

Teksti: Kaarina Holmroos

Kuvat: Juhani Sillanpää