Kevätkokous 18.3.2014 Parkanossa

Vuoden 2014 sääntömääräinen kevätkokous vietettiin tuulisessa Parkanossa.

Parkanon yhdistys oli hoitanut hienot puitteet kokoukselle. Anneli Humala toivotti meidät tervetulleiksi, kiitos kaikille talkoolaisille.

Ohjelma oli virkistävästi poikkeava tavanomaisesta, vaikka kaikki pakolliset elementit siinä olivatkin.
Valtuuston jäsen Samuli Saarela kertoi Parkanon olevan myönteinen kaupunki.
Taru ja Klaus Myllymäki toivat serakunnan terveiset puhuttelevalla runolla "Kaikkea hyvää" ja Anna-Mari Kaskisen ja Pekka Simojoen kauniilla laululla.
Lääkäri Tuuli Suuriniemi kirjoitti liikkumisreseptin, joka lunastettiin heti paikan päällä.
Korsukuoro lauloi tuttuja sota-ajan lauluja.

Hopeiset ansiomerkit jakoi piirin puheenjohtaja Anneli Humalalle Parkanosta, Lasse Liukolle Hämeenkyröstä ja Kari Kivisaarelle Tampereelta. Merkkien saajat ovat tehneet mittavan työn senioreitten parissa ja jatkavat edelleen toimintaansa .

Kokoukseen oli saapunut 72 edustajaa 15 yhdistyksestä. Edustajien lukumäärässä oli "pientä" epäselvyyttä, kun kaikki äänivaltaiset edustajat eivät olleet ilmoittauneet. Äänestettäessä korjattiin asia. Kaikki, joilla oli valtakirja saivat äänestää.

Ja äänestettiin valtuusto- ja liittohallitusehdokkaasta.

Valtuustoon valittiin ehdolle Jorma Kivimaa, Usko Gulstén, Marjatta Kukkamäki ja Eila Virkajärvi, varalle Sirkka Juva, Siru Niittymäki, Esko Niittymäki ja Tarmo Peltomäki.

Liittohallitukseen päätettiin ehdottaa Maija Pesosta.

Toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen seuraamisessa oli pientä vaikeutta, kun videotykkiin ei saatu liitettyä tietokonettä. Tekniikka menee niin lujaa eteenpäin. Lasse Liukko esitti tilikertomuksen suullisesti hyvin yksityiskohtaisesti. Toimintakertomus oli toimitettu kokouskutsun mukana yhdistyksille.

Kokouksen puheenjohtajana toimi sovittelevalla tavalla Heikki Mettomäki Parkanosta ja sihteerinä oli piirin sihteeri.

Kuvat: Kaarina Sillanpää, Pentti Oravasaari