Piirin 45v juhlaa vietettiin Rosendahlissa

16.11.2021

Pirkanmaan Kansallisen Senioripiirin 45v juhlaa vietettiin tiistaina 16.11.2021 Rosendahlissa Tampereella.

Runsaslukuinen vierasjoukko oli iloisella juhlamielellä, koska päästiin tapaamaan tuttuja ja toisten yhdistysten senioreita. Juhlatunnelmasta piti huolta tilaisuuden juontaja Ahti Jokinen sekä harmonikkataiteilija Vesa Penttilä ja viulutaiteilija Seppo Suikkanen. 

Ahti Jokinen lausui Eino Leinon runoja ja musiikkiduo esitti mm Slaavilaisen sikermän ja aina yhtä koskettavan Myrskyluodon Maijan.

Pirkanmaan Kansallisen Senioripiirin puheenjohtaja Rainer Hirvonen valotti tervetulopuheessaan Senioriliiton piirien ja Pirkanmaan piirin monivaiheista syntyhistoriaa. Hirvonen nosti puheessaan esille myös aika-ajoin keskusteluun nousevan kysymyksen piirien tarpeellisuudesta. "- Piireillä on tärkeä rooli yhdistysten toiminnan tukemisessa. Viiden vuoden kuluttua tavataan, kun piiri täyttää silloin 50 vuotta", lupasi Hirvonen. 

Kansallisen Senioriliiton puheenjohtaja Anneli Taina nosti juhlapuheessaan esiin tulevat uudet hyvinvointialueet. Pirkanmaan hyvinvointialue tulee olemaan väkiluvultaan Suomen suurin alue. Taina korosti, että Pirkanmaalla on asetettava tavoitteeksi rakentaa alueesta myös koko maan paras. "- Tämä tarkoittaa sitä, että asukkaat saavat laadukkaat ja riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut eri elämäntilanteissa", sanoi puheenjohtaja Anneli Taina.

Taina nosti esiin Pirkanmaan piirin aktiivisen roolin yhteydenpidossa valmistelijoihin ja että piiri on jakanut hyvin tietoa yhdistyksille. Taina korosti, että jo nyt on tärkeää tehdä yhteistyötä kunnissa eri eläkeläisjärjestöjen kanssa, koska alueen vanhusneuvostoon valitaan joka kunnasta edustus. "-Yhteistyö ja yhteiset päämäärät ovat tärkeitä, jotta voidaan turvata osallistuminen hyvinvointialueen asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon", sanoi Anneli Taina.

Herkullisen juhlalounaan jälkeen tilaisuus päätettiin laulamalla yhdessä seisten Pirkanmaan maakuntalaulu Kesäpäivä Kangasalla.

Kansallisen Senioriliiton puheenjohtaja Anneli Taina
Pirkanmaan Kansallisen Senioripiirin puheenjohtaja Rainer Hirvonen.
Kansallisen Senioriliiton 50v juhlamitalin saivat Sirkka Juva, Kaarina Holmroos, Eila Jukarainen, Hilkka Kallio, Antero Saksala ja Pekka Ketonen. Kuvassa mukana myös Anneli Taina ja Rainer Hirvonen.