Epidemiatiedote / Rainer Hirvonen piirin puheenjohtaja

17.4.2020

Tätä tekstiä voi käyttää sellaisenaan tai muunnettuna paikallisyhdistyksien omassa tiedottamisessa.

EPIDEMIAN AIKAA


Olemme nyt eläneet muutaman viikon virusepidemian aiheuttamaa rajoitusten aikaa.  Me seniorit olemme kuuliaisina kansalaisina noudattaneet maan hallituksen ja viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä välttäen lähikontakteja ja eläneet kiltisti ”kotiarestissa”.

Toivon, että kaikki jäsenemme välttyvät korona viruksen aiheuttamalta taudilta ja voivat muutenkin hyvin.  Toivon kaikille kärsivällisyyttä ja jaksamista, sillä kukaan ei tiedä miten kauan tämä poikkeustila jatkuu, oletettavasti ainakin pitkälle kesään, mahdollisesti paljon pidemmällekin.

Tiedotusvälineet tulvivat uutisia ja tiedotuksia päivittäin.  Tietotulva on niin suuri, että on vaikea hahmottaa mikä minulle on tärkeintä ja tarpeellista.  Iso vaikeus on myös erottaa oikeat tiedot huhuista ja valeuutisista, puhumattakaan huijausyrityksistä. 

Meidän jokaisen on välttämätöntä olla tarkkoina, ettemme sorru huijauksiin.  Meidän jäsenkuntamme on erinomainen yhteysverkosto, johon voimme tukeutua epävarmuus-  ja epätietoisuustilanteissa.   Olkaa yhteydessä ystäviinne, yhdistyksen hallituksen jäseniin ja tietenkin myös piirihallitus on käytettävissänne varmistaaksenne, ettei saamanne viesti ole huijausta.

Tässä poikkeustilanteessa on muutoinkin hyvä ylläpitää yhteyksiä muihin jäseniimme ja ystäviimme, se tuo turvallisuuden tunnetta ja uskoa siihen, että me selviämme tästä.  Me voimme ”kilauttaa kaverille” vaihtaaksemme mielipiteitä tai voimme perustaa WhatsApp-ryhmiä  esimerkiksi kerhojen jäsenten kesken.  Sähköposti ja Skype ovat myös oivia välineitä etäyhteyksissä toistemme tavoittamiseen.

Toivotan kaikille jäsenillemme Pirkanmaalla terveyttä ja jaksamista sekä valoisaa kevätmieltä


Puheenjohtaja Rainer

Tätä teksiä voi käyttää  sellaisenaan tai muokattuna jäsenyhdistysten tiedottamisessa. Alla linkit tiedostojen lataamiseen.